ΚΟΡΜΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ

2016-05-24 19:36

ΚΟΡΜΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ

120 γρ βούτυρο

3 κ. σ.γάλα ζαχαρούχο

120 γρ μαύρη κουβερτούρα

3 κ.σ. κακαο

250 γρ μπισκότα τριμμένα

Γάλα ζαχαρούχο(το υπόλοιπο)

Γάλα φρέσκο (1/2 κούπα περίπου)

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με το κακάο και την κουβερτούρα σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχώς.Προσθετουμε 1/2 κούπα απο τα τριμμένα μπισκότα και το αφηνουμε στην άκρη για 5 λεπτάκια να κατέβει η θερμοκρασία του.Στον πάγκο της κουζίνας μας στρώνουμε ενα φύλλο λαδόκολλας και με μια σπάτουλα απλώνουμε την μαύρη κρεμα του κορμού σε όλη την επιφάνεια σχεδόν της λαδόκολλας.Τωρα στα τριμμένα μπισκότα ρίχνουμε το υπόλοιπο ζαχαρούχο και ελάχιστο γάλα ετσι ώστε να κάνουμε μια αραιή κρέμα,που θα την απλώσουμε πάνω απο τη μαύρη κρέμα κορμού.Αφήνουμε για λίγη ώρα τον κορμό να κρυώσει για να μπορέσουμε να τον τυλίξουμε σαν ρολό.Διατηρείτε στο ψυγείο.

Συνταγή Θεοδώρα Ρούλα Παπαλιάγκα.