Κολοκοτές

2016-02-06 22:29

Κολοκοτές:

από τον Ανδρέα Ανδρέου:
 

Υλικά

Ζύμη: 
3 φλ. αλεύρι 
1/2 φλ. ελαιόλαδο 
1 πρέζα αλάτι 
1/2 φλ. νερό ή όσο πάρει

Γέμιση: 
1/2 - 3/4 κιλού κολοκύθι κόκκινο 
1/2 φλ. πληγούρι 
3/4 φλ. ελαιόλαδο 
1/2 φλ. ζάχαρη 
3/4 φλ. σταφιδάκια 
1-2 κ.γ. κανέλα 
1-2 κ.γ. πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση καθαρίζοντας το κολοκύθι και κόβοντάς το στη συνέχεια σε μικρούς κύβους. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και αφήνουμε να σταθεί 1-2 ώρες. 
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. 
Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο. 
Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα πιατάκι γλυκού και βάζουμε 2 κουτάλια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του πιάτου που κόβετε) από τη γέμιση στο κέντρο. 
Διπλώνουμε γυρνώντας λίγο την άκρη του φύλλου προς τα πάνω και πατάμε με πηρούνι ή με τα δάκτυλα μας. 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα