ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ

2016-01-30 14:05

ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑ

 5 αυγα

3 κ.γ.μπεικιν

260γρ ζαχαρη

 160γρ αλεύρι φαρίνα 

3κ.σ. νερο

2 βανιλιες

ΚΡΕΜΑ

1150ml γαλα

260 γρ ζαχαρη

8κ.σ. γεματες αλευρι

125 γρ βουτυρο αγελάδα ξύσμα 1 λεμονιού ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

200γρ γαλα εβαπορε αδιαλυτο

260γρ κουβερτούρα 

 Χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη και προσθετουμε

 ολα τα υπολοιπα υλικα.

Το βαζουμε σε βουτυρομενο ταψακι Ν. 35 Χ28 και το ψηνουμε στους 170 βαθμους για 20 λεπτα.

Το βγαζουμε απο το φουρνο και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει καλα πριν ριξουμε την κρεμα πανω.

Κρεμα 

Βαζουμε το γαλα να βρασει με τη ζαχαρη και το

αλευρι ανακατευοντας συνεχως.Οταν αρχισει να πηζει η κρεμα

το κατευαζουμε απο τη φωτια και προσθετουμε τελος το βούτυρο και το ξύσμα   και το  στην ακρη να κρυωσει.

Αφου κρυωσουν κρεμα και παντεσπανι

 ετοιμαζουμε την κρεμα. Βαζουμε το γάλα ίσα να ζεσταθει και ριχνουμε

τη σοκολατα να λιωσει.τη ριχνουμε πανω απο την κρεμα

μετα απο 15 λεπτα!