Κέικ ...Σπανακόπιτα

2016-02-06 23:09

 Κέικ ...Σπανακόπιτα:

απο την Μαρία Λοϊζου:
 

Υλικά

1 δέσμη σπανάκι

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες της χρήσεις

1 γεμάτο κουταλάκι baking powder

1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ (μπορεί να είναι και light)

3 αυγά

3/4 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι

100γρ. (1/2 πλακα) φέτα κομμένη σε κυβάκια

6 1/2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κοφτή κουταλιά περίπου βούτυρο για άλειμμα

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθαιρμένετε το φούρνο στους 190C. Αφαιρείτε τους μίσχους του σπανακιού, το ξεπλένετε και το βάζετε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι(μόνο με το νερό που κόλλησε στα φύλλα του). Το ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να μαραθεί, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Ύστερα το ψιλοκόβετε. Βουτυρώνετε με 1 κοφτή κουταλιά περίπου βούτυρο μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ και την αλευρώνετε με 1 κοφτή κουταλιά περίπου από το αλεύρι. Βάζετε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα το baking powder. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το γάλα εβαπορέ με τα αυγά, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, μέχρι να σμίξουν. Ρίχνετε μέσα λίγο-λίγο το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Προσθέτετε το σπανάκι, το κεφαλοτύρι και τη φέτα, το ανακατεύετε με ένα κουτάλι και αδειάζετε το μίγμα στην προετοιμασμένη φόρμα. Ψήνετε τη σπανακόπιτα κέικ για 50 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και μια οδοντογλυφίδα να βάλετε στο κέντρο της να βγαίνει στεγνή. Την αφήνετε να κρυώσει λίγο για 5-10 λεπτά μέσα στη φόρμα πριν την ξεφορμάρετε.