Κέικ μήλου και φιστικιού Αιγίνης με μαρμελάδα μήλου & μελιού

2016-02-11 22:25

Κέικ μήλου και φιστικιού Αιγίνης με μαρμελάδα μήλου & μελιού:

απο τον Ανδρέα Ανδρέου:
 

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

220 γρ. βούτυρο

350 γρ. μήλα

150 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

75 γρ. μέλι

230 γρ. αλεύρι Αλλατίνη γ.ό.χ.

2 κ.γ. baking powder Αλλατίνη

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα αλάτι

Για τη μαρμελάδα

2 μήλα φούτζι

50 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. κανέλα

1 κ.σ. βούτυρο

Λίγα φιστίκια

1 σφηνάκι μπράντι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια, τους ρίχνουμε χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την κανέλα, το αλεύρι, το μπέικιν, τα φιστίκια χοντροκομμένα, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, ενώνουμε τα στερεά υλικά με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το κέικ σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για μία ώρα στους 160 βαθμούς.

Για τη σάλτσα

Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και, μόλις κάψει, ρίχνουμε τα μήλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και τα φιστίκια. Μόλις δέσει η σάλτσα, σβήνουμε με μπράντι. Σερβίρουμε το κέικ με τη σάλτσα.