Κεικ Μηλο Πορτοκαλι

2016-02-22 21:19

Κεικ Μηλο Πορτοκαλι:

απο την Μπετυ Αγγελοπουλου-Γκιντζιρη:
 

Υλικά :

 

380 γρ. κοκ. φαρίνα

280 γρ. ζάχαρη

100 γρ. μαργαρίνη

50 ml. λάδι (ελαιόλαδο ή ελαφρύ)

3 μεγάλα αυγά

50 ml γάλα

Χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο , ζουμερό πορτοκάλι

1 φακελάκι βανιλίνη

2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό τρίφτη

Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

 

 

 

 

Εκτέλεση :

Χτυπάμε τη μαργαρίνη , το λάδι και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά , το ξύσμα , τη βανίλια και στη συνέχεια το γάλα , το χυμό και το αλεύρι εναλλάξ. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα.

Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και αδειάζουμε το μίγμα σε  μια μέτρια , καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ή σε στρογγυλό ταψάκι με λαδόκολλα Νο 24-26 (εξαρτάται από το πόσο παχύ το θέλουμε).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 50 λεπτά περίπου (δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο εσωτερικό του). Όταν ψηθεί περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα με προσοχή. Όταν κρυώσει εντελώς το τοποθετούμε στην πιατέλα και  πασπαλίζουμε μέ άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία