Κέικ με κακάο και ινδοκάρυδο.

2016-05-22 21:02

Υλικά γιά το κέικ:

3 1/2 κ.σ κακάο

100ml γάλα ολόπαχο

100 ml νερό ζεστό

175 γρ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

225γρ ζάχαρη

225 γρ αλεύρι γοχ

2 αυγά

1 βανιλίνη

1κγ σόδα

1/2κγ αλάτι.

Επικάλυψη

150γρ ζάχαρη άχνη

50γρ βούτυρο ανάλατο

1 κσ καλά γεμάτη κακάο

1 βανιλίνη

1 φλιτζανάκι του καφέ

καφέ εσπρέσο ή νεσκαφέ ( όχι σκόνη υγρό)

1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ

50γρ ινδοκάρυδο αλεσμένο και λίγο για το στόλισμα.

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 160β Αναμειγνύω το κακάο με το νερό και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Αφήνω να κρυώσει για λίγο και προσθέτω το γάλα, αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπώ τον βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατεψει καλά, προσθέτω τα αυγά ένα ένα. Σε άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την βανιλίνη. Προσθέτω το μείγμα με το κακάο και το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα τον αυγών και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μου. Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ 20 εκ ή 22 εκ που έχω στρώσει τον πάτο με λαδόκολα. Ψήνω στους 160β για 30-35 λεπτά. Μετά τα 25 λεπτά ελέγχω εάν το μαχαίρι μου βγαίνει καθαρό. Μην αφήσετε περισσότερο από 35 λεπτά ακόμη και εάν είναι λόγο υγρό στο κέντρο. Η θερμοκρασίες από φούρνο σε φούρνο παραλλάσουν Επικάλυψη. Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι και ανακατεύω μέχρι να δέσουν τα υλικά μου. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά ρευστό ώστε να απλώνετε στο κέικ. Εάν όχι προσθέτω ακόμη λίγο γάλα. Αφήνω να κρυώσει λίγο και το απλώνω πάνω στο κέικ. Ραντίζω με ινδοκάρυδο τριμμένο.

Συνταγη Ανδρέας Ανδρέου.