Καρυδατα

2016-05-14 00:34

 

Καρυδατα

Αναστασία Σπήλιου

350 γρ καρυδια αλεσμενα

,2 ασπραδια αυγων

1 φλυτζανι του νες ζαχαρη

3 κσ κακάο

1 κγ εκχυλισμα βανιλιας ή  1 κγ σε σκονη

Για την γεμιση

100 γρ κουβερτουρα

1/4 της κουπας κρεμα γαλακτος.

Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα , και ριχνουμε την ζαχαρη σιγα- σιγα και την βανιλια.Σταματαμε και ριχνουμε τα καρυδια και το κακάο ανακατευοντας με κουταλι απαλα.Προθερμενουμε τον φουρνο στους 170 β , σε ταψακι αντικολλητικο χαρτι και περνουμε με κουταλακι του γλυκού απο το μείγμα ( σαν καρυδι το μέγεθος) και το βαζουμε μακριά το ενα απο το άλλο γιατι φουσκωνουν.Ψηνουμε για 12-15 λ οχι παραπανω .Τα αφηνουμε να κρυωσουν και φτιαχνουμε την κρεμα.Ζεστενουμε την κρεμα γάλακτος και ριχνουμε την κουβερτουρα τεμαχισμενη .Οταν κρυωσει ενωνουμε βάζοντας ανάμεσά τους κρεμα.Μου έγιναν 24 κομματια.!!!!!!