Κανταϊφι παγωτό!!!

2016-05-10 23:00


Κανταϊφι παγωτό
 Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα
 Παγωτό
 1 γάλα ζαχαρούχο
1 τενεκεδάκι σαντιγί
1 γάλα εβαπορέ
250 γρ κανταΐφι
125 γρ βούτυρο λιωμένο
 Σιρόπι
350 ml νερό
 380 γρ ζάχαρη
 Ετοιμάζουμε πρώτα το παγωτό ,χτυπάμε τη σαντιγί σε ενα μπολ για 7 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο και στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ τα δυο γάλατα ,το βάζουμε στην κατάψυξη και στο ενδιάμεσο το ξαναχτυπά με για 2 με 3 λεπτά για μια φορά ακόμα Ξανουμε πολύ καλά το κανταΐφι και το στρώνουμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας με λαδόκολλα ,ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και με τα χέρια μας ανακατεύουμε να πάει παντού .Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσό κόκκινο χρώμα . Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει ψίχουλο.. .τότε ετοιμάζουμε το σιρόπι ,βράζοντας το για 5 λεπτά και σιροπιαζουμε αμέσως . Βγάζουμε το παγωτό απο την κατάψυξη και σε ταψάκι ή μπολ κάνουμε μια στρώση απο το σιροπιαστο κανταιφι,ριχνουμε και στο μείγμα παγωτού.. λίγες κουταλιές κανταΐφι αν θέλουμε κάνουμε κι άλλες στρώσεις.. .Το βαζουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να παγώσει !!!!