ΚAΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

2016-05-25 22:40

ΚAΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

800 γρ  κιμά μοσχάρισιο

1 πακέτο κανελόνια

1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες

1 κ.γ. ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένος)

1/2 κ.γ  κανέλας

150 γρ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)

  Αλάτι Πιπέρι Λάδι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε  το λάδι και αφού κάψει προσθέτουμε  το κρεμμύδι σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τον κιμά

και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λιγο να εξατμιστεί.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτος απο το τυρί και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερο,σκεπάζουμε με το καπάκι του και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει.Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει και μετα ρίχνουμε το τυρί.Με ενα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σε βαθή ταψί.Ριχνουμε απο πάνω σάλτσα ντομάτας και νερό να τα σκεπάζει,καλυπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε να ψηθούν στους 220 βαθμους για 40 με 45 λεπτα.10 λεπτά πιο πρίν βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε απο πανω τριμμένη μοτσαρέλα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο αλλα 10 λεπτά  να λιώσει η μοτσαρέλα.

Συνταγή Θεοδώρα Ρούλα Παπαλιάγκα