Ιμάμ μπαϊλντί (Imam Bayildi).

2017-06-14 14:44

Ιμάμ μπαϊλντί (Imam Bayildi).

Το ιμάμ μπαϊλντί είναι συνταγή της τουρκικής κουζίνας το οποίο επίσης παρασκευάζεται στην Ελληνική.Το όνομά του σημαίνει «ο Ιμάμης μπαΐλντισε (λιποθύμησε)» επειδή, σύμφωνα με το μύθο, ένας ιμάμης που το δοκίμασε για πρώτη φορά, έχασε τις αισθήσεις του.

Υλικα για 4 άτομα

4 μελιζάνες τσακώνικες

3 μέτρια κρεμμύδια

3 ώριμες ντομάτες

2 σκελίδες σκορδο

λιγα φυλλαράκια μαιντανο

αλατοπίπερο

4 κ.σ.λαδι

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατα μήκος σε 2-3 σημεία.Τις βάζουμε στο ταψάκι και ριχνουμε τις 2 κ.σ.λάδι.Τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια τις ντομάτες το σκόρδο και το μαιντανό.Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε τις άλλες 2 κ.σ.λαδι να καψει και προσθέτουμε τα κρεμμυδια και το αλατοπίπερο,ριχνουμε τις ντομάτες και μια πρέζα ζάχαρη,αφήνουμε να σοταριστουν για λίγο και τελος ρίχνουμε το μαιντανό και κλεινουμε τη φωτιά.Βγάζουμε τις μελιτζάνες απ το φούρνο και με ενα κουταλι σκάβουμε λιγο τηψύχα απ τη μέση και την προσθέτουμε στη γεμιση με τα κρεμμυδια.Με ενα κουταλι γεμιζουμε τις μελιτζανες και τις ψήνουμε στους 220 βαθμους μεχρι να παρουν χρωμα,περίπου 40 με 45 λεπτα!!!!!!!