Γλυκό του κουταλιού Σταφύλλι

2016-02-05 22:46

Γλυκό του κουταλιού Σταφύλλι:

απο την Κυρα-Μάρω Αλεπου:
1 κιλό σταφίδα ξανθή ΑΑΑ
600γρ ζάχαρη
900γρ νερό
2-3 φύλλα αρμπαρόριζα (μπαρμπαρούσα ή ροδόσταμο)
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κάψουλα βανίλια
Εκτέλεση
-Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την αρμπαρόριζα να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.
(εγώ το καταλαβαίνω όταν είναι εξάγωνες οι μπουρμπουλήθρες)
-Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σταφύλι.
-Προσθέτουμε το σταφύλι στο δεμένο σιρόπι και το βράζουμε μέχρι να ξαναδέσει.
-Το κατεβάζουμε απ τη φωτιά να κρυώσει και το αφήνουμε σκεπασμένο με πετσέτα μια νύχτα.
-Την επόμενη μέρα το ξαναδένουμε και ρίχνουμε τη βανίλια και το λεμόνι να πάρουν μια βράση.
-Το σερβίρουμε καυτό σ αποστειρωμένα βάζα.
-Αν θέλουμε προσθέτουμε ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
-Με αυτό τον τρόπο οι ρόγες του σταφυλιού είναι ζουμερές και γεμάτες!!!