Γλυκο πορτοκαλι ολοκληρο

2016-02-22 21:25

Γλυκο πορτοκαλι ολοκληρο :

απο την Ρουλα Παπαλιάγκα:
 

2 κιλα πορτοκαλια

1 1/2 κιλο ζαχαρη

5 ποτηρια νερο.

Χυμος απο μισο λεμονι.

Πλενουμε τα πορτοκαλια και με το ψιλο τριφτη ξυνουμε απαλα τη φλουδα του σε ενα μπολ(κραταμε το ξυσμα).Καθαριζουμε με το μαχαιρι το πανω και κατω μερος του πορτοκαλιου και κοβουμε σε 4 ή πεντε κομματια αναλογα με το μεγεθος τους.

Σε μεγαλη κατσαρολα ριχνουμε τα κομματια με νερο να τα σκεπαζει και βραζουμε για 5 λεπτακια στραγγιζουμε ξεπλενουμε με κρυο νερο και ξανακανουμε το ιδιο αλλες 2 φορες,τρεις στο συνολο.Αφου τελειωσουμεκαι την τριτη φορα παταμε ελαφρα τα κομματια να φυγει το πολυ νερο και τα αφηνουμε στην ακρη.Στην μεγαλη κατσαρολα ριχνουμε 5 ποτηρια νερο τη ζαχαρη και μολις παρει μια βραση ριχνουμε τα κομματια του πορτοκαλιου μεσα.Βραζουμε για 10 λεπτα περιπου κλεινουμε το ματι και τα αφηνουμε εως την αλλη μερα.

Την επομενη αρχιζουμε να το βραζουμε για 20 με 30 λεπτα χωρις να ανακατεψουμε καθολου.Μετα τα 20 λεπτα ελενχουμε το σιροπι,βγαζοντας σε ενα πιατακι λιγο σιροπι περιμενουμε λιγο να κρυωσει και αν στεκεται το σιροπι χωρις να σκορπαει σημαινει πως ειναι ετοιμο.Τοτε ριχνουμε το χυμο λεμονιου.Εχουμε τα βαζα μας πλυμενα καθαρα και οπως ειναι ζεστο το μοιραζουμε στα βαζα κλεινουμε το καπακι και γυριζουμε το βαζο αναποδα(με αυτο τον τροπο σφραγιζουμε το βαζο).

Καλη επιτυχια!!!!

 

www.facebook.com/notes/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1/477889959068799