Γιουβαρλακια αυγολεμονο

2016-02-26 23:48

Γιουβαρλακια αυγολεμονο

απο την Ρουλα Παπαλιαγκα:
 

500γρ κιμας

1 κρεμμυδι

1 κ.γ αλατι

1/4 κ.γ.πιπερι

1/4 κ.γ μπαχαρι

1/4 κ.γ.κολιανδρο

5 κ.σ ρυζι καρολινα

5 κ.σ.λαδι

λιγο δυοσμο

Σε μεγαλο μπολ ριχνουμε τα υλικα για τον κιμα και ζυμωνουμε να ανακατευτουν τα υλικα,βρεχουμε τα χερια μας πλαθουμε μπαλακια στο σχημα καρυδιου και τα αλευρονουμε ελαφρα.

Σε μεγαλη κατσαρολα με νερο λαδι ριχνουμε το χυμο μισου λεμονιου και μολις παρει βραση προσθετουμε τα γιουβαρλακια,χαμηλωνουμε τη φωτια και σιγοβραζουμε μεχρι να μαλακωσουν τα γιουβαρλακια,τοτε ριχνουμε αν χρειαζεται λιγο νερακι και 5.κ.σ.ρυζι.Βραζουμε για 10 λεπτα κλεινουμε το ματι και ετοιμαζουμε το αυγολεμονο.

Στο μουλτι χτυπαμε 3 ασπραδια και μετα το χυμο 1λεμονιου,ριχνουμε και τους κροκους ξαναχτυπαμε λιγο,το γυριζουμε σε ενα μπολ και περνουμε κουταλιες απο το ζουμι και σιγα σιγα τις ριχνουμε στο αυγολεμονο και ολο μαζι το ριχνουμε στην κατσαρολα.