Γιαουρτογλυκο

2016-02-05 20:34

Γιαουρτογλυκό:

απο την Αναστασία Σπήλιου:

1 κουπα( νες) βουτυρο 

1 και 1/2 κουπα ζάχαρη

5 αυγά, 1 κεσεδακι γιαουρτι

2 1/2 κουπες αλεύρι γ.ο.χ.

1 κγ σοδα

1 κγ κανελα 

1 κγ γαρυφαλο σκόνη

1 κγ μπεικεν

1 κουπα καρυδια χοντροκομμενα.

Χτυπαμε το βουτυρο για 3-4 λεπτά και ριχνουμε την ζάχαρη, χτυπαμε για αλλα 3-4 λεπτά και ριχνουμε ενα - ενα τα αυγά., τηνκανελα, γαρυφαλο Κοσκινιζουμε το αλεύρι και ριχνουμε το .μπεικεν, στο γιαουρτι την σοδα .Ριχνουμε εναλλάξ αλεύρι, καρυδια , γιαουρτι.Σε ταψακι Ν 34 βουτυρωμενο και ψηνουμε στους 200 β προθερμασμενο για 3/4 της ώρας.

Σιροπι #

2 1/2 ποτηρια ( νερού) νερο, 3 ποτηρια ζαχαρη. Αν θελουμε βάζουμε σαντιγη.