Γεμιστά τα κλασικά

2016-06-01 13:35

Υλικα για 5 ατομα

8 ντομάτες μεγάλες ώριμες

8 πιπεριές μεγάλες

1/2 ματσάκι μαιντανο

1 σκελίδα σκόρδο

4-5 φυλλα δυόσμο

400 γρ ρύζι καρολίνα

Αλατι πιπερι

Πλένουμε πολυ καλά τις πιπεριές και τις ντομάτες.

Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και πιπεριές που έχουμε για γέμισμα,

ώστε να ανοίγει σαν καπάκι.

Αδειάζουμε τη σάρκα της ντομάτας και της πιπεριάς και κρατάμε τη σάρκα (πιπεριές)χωρίς τα σπόρια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα,προσθέτουμε την τρίμμενη ντομάτα την σάρκα της πιπεριάς ψιλοκομμενη αλατι πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη,και τέλος το ρύζι.Σβηνουμε το ματι και αφήνουμε 10 λεπτά πριν γεμίσουμε τα λαχανικά μας. Τις τοποθετούμε σε ταψι.Δεν τις γεμίζουμε μέχρι πανω γιατι θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.Προσθέτουμε λίγο νερο 1/2 ποτηρι γιατι βγαζουν και τα λαχανικά μας.Προσθέτουμε λίγο λάδι απο πάνω. Ψήνουμε στους 240 βαθμους για 45 με 50 λεπτακια.

Συνταγή

Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα