Γαλατόπιτα

2016-02-04 00:32

Γαλατόπιτα:

απο την Αγλαϊα Θεου:

Υλικα:

15 φυλλα κρουστας

1 πακετο βουτυρο adorro ή lurpak

1 πρεζα αλατι,

1,5 λιτρο γαλα,

13 κ.σ. σιμιγδαλι ψηλο

13 κ.σ.ζαχαρη

3 αυγα (χωρισμενα οι κροκοι απ τ ασπραδια)

λιγο ξυσμα λεμονιου,προαιρετικα ζαχαρη αχνη κ κανελα για το πασπαλισμα.Εγω εβαλα μονο κανελα εξισου ωραια...

Εκτελεση:

Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα με μια πρεζα αλατι,τη ζαχαρη κ σιγα σιγα το σιμιγδαλι για να μη σβολιασει.Ανακατευουμε συνεχως μεχρι να πηξει αφου χαμηλωσουμε λιγο τη φωτια.Οταν αρχιζει να πηζει η κρεμα ριχνουμε κ τις βανιλιες ανακατευουμε κ αφηνουμε στην ακρη την κατσαρολα.Αφου λιωσουμε το βουτυρο, μ ενα πινελο βουτυρωνουμε τα 8 φυλλα ενα ενα και τα τοποθετουμε στο ταψι με τροπο που να προεξεχουν απο αυτο.Χωριζουμε τους κροκους απο τα ασπραδια τα οποια τα χτυπαμε μαρεγκα, τα αναμιγνυουμε με τους κροκους κ τα ενσωματωνουμε στην κρεμα ανακατευοντας μ ενα συρμα να γινουν ενα.Ριχνουμε την κρεμα στο ταψι κ κλεινουμε τα φυλλα που προεξεχουν.Συνεχιζουμε με τα υπολοιπα 7 φυλλα βουτυρώνοντάς τα ενα ενα κ καλα.Το τελευταιο το βρεχουμε λιγο με τα χερια μας.Την χαραζουμε κ ψηνουμε για 40 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους.Μολις παρει χρυσοκιτρινο χρωμα απο πανω η πιτα μας ειναι ετοιμη!