Γαλατόπιτα

2016-02-03 01:13

Γαλατόπιτα:

απο την Ρουλα Παπαλιαγκα
 
5 φυλλα κρρουστας
250γρ βουτυρο
1 φακελο ανθος αραβοσιτου
17 κουτ. Αλευρι
250γρ ζαχαρη
4 αυγα
2 λιτρα γαλα

Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα να βρασει, ριχνουμε τη ζαχαρη και αλευρι με αν.αραβοσιτου και ανακατευουμε μεχρι να πηξει. Αποσυρουμε απο τη φωτια και ριχνουμε το βουτυρο με τα αυγα ανακατευοντας συνεχως για να μη ψηθουν τα αυγα. Σκεπαζουμε με μια μεμβρανη να μη πιασει κρουστα η κρεμα και την αφηνουμε να κρυωσει. Σε ταψι στρωνουμε τα 5 φυλλα ενα ενα λαδωμενα.αφου κρυωσει η κρεμα τη ριχνουμε πανω απο τα φυλλα. Ψηνουμε σε μετριο φουρνο μεχρι να παρει χρωμα.