Γαλατοπιτα

2016-02-01 05:40

Γαλατοπιτα:

απο την Μινα Παπα:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
450γρ. αλευρι σκληρο
300γρ. αλευρι μαλακο για ολες τις χρησεις
100γρ. ελαιολαδο
2 κ.σ.ξυδι
2 κ.γ.αλατι
400 ml νερο χλιαρο
λιγο αλευρι για το ανοιγμα των φυλλων
Στο μιξερ βαζω ολα τα υλικα και αρχιζω να ζυμωνω ριχνοντας σιγα-σιγα το νερο....πρεπει να εχω μια ζυμη μαλακη που να μην κολλαει στο χερι.....οταν η ζυμη ειναι ετοιμη τη χωριζω σε 15 ισια κομματια τα κανω μπαλακια και τα τυλιγω σε μεμβρανη τα αφηνω 30 λεπτα να ξεκουραστουν. Στη γαλατοπιτα θα χρειαστουμε 4 φυλλα....τα υπολοιπα τα βαζω στην καταψυξη και οταν τα χρειαστω τα βγαζω ξεπαγωνουν και τα ανοιγω.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 λιτρα φρεσκο γαλα
14 κ.σ. γεματες αλευρι
14 κ.σ. γεματες ζαχαρη
λιγο κανελα
ξυσμα ενος λεμονιου
2κ.σ. βουτυρο ή βιταμ
2 αυγα
Σε μια κατσαρολα πανω σε χαμηλη φωτια βαζω το γαλα, αλευρι, ζαχαρη, κανελα και το ξυσμα λεμονιου ανακατευω συνεχως με το συρμα για να μην κολλησει μεχρι να πηξει η κρεμα.Κατεβαζω απο τη φωτια ριχνω μεσα τα 2 αυγα χτυπημενα, το βουτυρο και ανακατευω με γρηγορες κινησεις....Στρωνω σε λαδομενο ταψι [το ταψι της κουζινας] τα φυλλα να προεξεχουν λιγο εξω απο το ταψι...ριχνω την κρεμα και την απλωνω σε ολο το ταψι...γυριζω τα φυλλα που προεξεχουν τυλιγοντας τα προς τα μεσα....ριχνω λιγο κανελα απο πανω και λιγο βουτυρακι και ψηνω στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισει καλα....περιπου 30-35 λεπτα.