ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

2016-04-17 20:21

Γαλακτομπουρικο απο την Αναστασια Σπηλιου

Συνταγη :

12 φυλλα κρουστας

250 γρ ζάχαρη

125 γρ σιμιγδαλι χοντρό

4 ποτηρια( νερου) γάλα

4 αυγά

2 βανιλιες και μια βανιλετα με αρωμα λεμονι

Ξυσμα Πέργαμο

1 κ.γ λικερ βανιλια

1 σφηνακι ( αν έχετε )

1 πακέτο βουτυρο αγελαδινο

Βαζουμε το γαλα σε καταρολα να βρασει . Οσο ζεστενεται το γαλα χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη .Μόλις εχει ζεσταθει αρκετά Ριχνουμε το σιμιγδαλι λίγο - λιγο και ανακατευουμε με το σύρμα για 1-2 λεπτα. Τωρα ριχνουμε και την ζάχαρη με τα αυγά που χτυπησαμε και τις βανιλιες - ξυσμα. Ανακατευουμε συνέχεια μέχρι να αρχίζει η κρεμα να πηζει, την τραβαμε απο την φωτιά και ανακατεουμε συνέχεια για 3-4 λ . Βαζουμε ενα φύλλο στο παγκο μας και το κοβουμε σε 3 ίδιες λουριδες . Καθε λουριδα την διπλονουμε στην μέση και βαζουμε μια κ.σ απο την κρεμα μας.Το κάνουμε ρολακι και το βαζουμε σε ταψι. Οταν τελειωσουμε με τα φύλλα βάζουμε να κάψει το βουτυρο και ζεματαμε το γλυκο μας . Το ψηνουμε στους 180 β για 45-50 λ . Σιροπι: 3 ποτηρια νερο 2 1/2 ποτηρια ζάχαρη 2 κ.σ γλυκόζη . Μόλις βγει το γλυκό μας το σιροπιαζουμε. Καλη επιτυχία ♥♥♥♥.