Φασολακια με κιμα

2016-02-05 22:41

Φασολακια με κιμα:

απο την Ρούλα Παπαλιάγκα:
 
600γρ κιμα μοσχαρι
1 κιλο φασολακια
2 κρεμμυδια
1 μεγαλη ωριμη ντοματα
2 κ. σ. μαιντανο
Καθαριζουμε και πλενουμε τα φασολακια. Σε μια κατσαρολα ριχνουμε 1 φλιτζανι λαδι να καψει, ριχνουμε το κρεμμυδι ψιλοκομμενο να ασπρισει, προσθετουμε τον κιμα και ανακατευουμε, σβηνουμε με την ντοματα τριμμενη, ριχνουμε τα φασολακια και τσιγαριζουμε για 1-2 λεπτα, ριχνουμε νερο να σκεπαστουν, αλατι πιπερι, και χαμηλονουμε το ματι να σιγοβρασουν, να γινει ο κιμας και να μαλακωσουν τα φασολακια. Αν χρειαστει ριχνουμε κι αλλο νερακι. Λιγο πριν σβησουμε ριχνουμε το μαιντανο. Μπαχαρικα της αρεσκια σας. Εγω τα κανω πολυ πικαντικα βαζω λιγο στη μυτη μπαχαρι, κανελα, κυμινο, πιπερι, μπουκοβο