Εξοχικό στη γάστρα.

2016-05-16 21:17

Εξοχικό στη γάστρα.

Θεοδώρα Ρούλα Παπαλιάγκα

 2 κιλά χοιρινό μπούτι

1,5 κιλό μοσχάρι

4 μέτριες πατάτες

3 κάροτα

2 πιπεριές πράσινες

2 πιπεριές κόκκινες

2 ξερά κρεμμύδια

1 ντομάτα

200 γρ κεφαλοτύρι

Κανουμε ενα μιξ μπαχαρικών με αλάτι πιπέρι κόλιανδρο δενδρολίβανο

θυμάρι πάπρικα καυτερή.

Ζητάμε απο τον κρεοπόλη χοντρά κομμάτια κρέατος για γάστρα.

Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.Σε ενα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος τις πατάτες τις οποίες εχουμε κόψει στα τέσσερα τα κρεμμύδια κια αυτα κομμένα στα 4 και  τις πιπεριές και τα καρότα ροδέλλες, ρίχνουμε το μιη μπαχαρικών ή μπαχαρικά της αρεσκίας μας,ανακατεύουμε και το αφήνουμε ολη τη νύχτα στο ψυγείο .Την επόμενη ρίχνουμε τα κομμάτια και τα λαχανικά στη γάστρα σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2,5 ωρες περιπου