Εκμεκ κανταιφι

2016-02-11 22:33

Εκμεκ κανταιφι:

απο την Ρούλα Παπαλιάγκα:
 
  • 500 γρ.φύλλο καταιφι
  • 250 γρ.βουτυρο 
  • 1 φακελος κρεμα ζαχαροπλαστικης
  • 1 κουτι σαντυγι 
  • 100 gr.ψιλοκομμενο καρυδι η αμυγδαλο φιλε.

 σιρόπι

  • 1 κιλο ζάχαρη
  • 800γρ νερο
  • 1 κ.σ λεμονι
  • Φλουδα λεμονιου
Εκτέλεση
  • Βαζουμε το καταιφι σε μεγαλο πυρεξ και το ανοιγουμε με το χερι μας να αφρατεψει.
  • Το περιχυνουμε με το βουτυρο το οποιο εχουμε λιωσει.
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο με αντιστασεις πανω κατω στους 150 βαθμους για σχεδον 2 ωρες μεχρι να το δουμε να χρυσίσει ομοιομορφα.
  • Εντωμεταξυ εχουμε φτιαξει το σιροπι βραζοντας ολα τα υλικα για 6-7 λεπτα.(Το σιροπι ισως σας φανει πολυ αλλα ειναι απαραιτητο!θα το πιει όλο).
  • Αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει εντελως και μολις ειναι ετοιμο το καταιφι μας σιροπιαζουμε το καυτο καταιφι με κρυο σιροπι.
  • Αφηνουμε να πιει το σιροπι και να κρυωσει εντελως.
  • Ετοιμαζουμε τη σαντιγυ και την κρεμα ζαχαρπλαστικης συμφωνα με τις οδηγιες και αναμιγνυουμε την κρεμα με σπατουλα με τη μιση σαντιγυ.
  • Απλωνουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης,απο πανω την υπολοιπη σαντιγυ και πασπαλιζουμε το υπολοιπο αμυγδαλο.