Donuts φουρνου

2016-01-31 20:59

Donuts φουρνου:

απο την Ρούλα Παπαλιάγκα:
 

Donuts φουρνου λαχταριστα!!!!

230ml γαλα

60γρ αχνη ζαχαρη

1 αυγο

500γρ αλευρι 

15γρ νωπη μαγια

100γρ βουτυρο

1 βανιλια

1πρεζα αλατι

Χτυπαμε το αυγο γαλα ζαχαρη τη μαγια και σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να γινει μια μαλακη ζυμη.Την αφηνουμε να φουσκωσει 1ωρα περιπου.Οταν διπλασιαστει σε ογκο ανοιγουμε με τον πλαστη χοντρο φυλλο και με ενα ποτηρι κοβουμε σε στρογυλακια,τωρα για να γινει η τρυπα στη μεση περνουμε ενα τσιπουροποτηρο και παταμε πανω στο στρογγυλακι.Τα βαζουμε σε ταψακι κσι τα αφηνουμε να φουσκωσουν αλλη μια ωρα. Τα ψηνουμε 15 λεπτα μεχρι να παρουν χρωμα.Για να πιασει η ζαχαρη πανω στο ντονατς το περναμε με λιγο βουτυρο λιωμενο!συνταγη greekmasa