Χταποδι ψητο στη λαδοκολλα με σως

2016-01-31 20:49

Χταπόδι ψητό στη λαδόκολλα με σως:

απο την Αγλαϊα Θέου :
 
Χταποδι ψητο στη λαδοκολλα με σως ονειρο απο την ΑΓΛΑΙΑ ΘΕΟΥ
Βραζουμε πρωτα το χταποδι με λιγο νερο κ ξυδι για δεκα λεπτα.Στη συνεχεια το στραγγιζουμε κ το τοποθετουμε μεσα σε ταψι τυλιγμενο με αλουμινοχαρτο κ λαδοκολα με ενα δαφνοφυλλο.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 15 λεπτα στο γκριλ.Εντωματαξυ ετοιμαζουμε τη σως:1 κουταλια μουσταρδα,1 κουταλια μελι,1 κουταλια ελαιολαδο,1 κουταλια μπαλσαμικο ξυδι,χυμο απο 1 λεμονι,χυμο απο 1 πορτοκαλι.Ανοιγουμε το χταποδι,περιχυνουμε με τη σως κ ψηνουμε για δεκα λεπτα ακομα ωσπου να δεσει η σαλτσα.Σερβιρουμε πασπαλιζοντας με ριγανη κ δυοσμο!126