Χταπόδι με κρασί, ελαιόλαδο και μπαχαρικά

2016-02-05 22:57

Χταπόδι με κρασί, ελαιόλαδο και μπαχαρικά:

 απο τον Ανδρέα Ανδρέου:
 
1 χταπόδι,
11/2ποτηρι ερυθρό ξηρό
 1/2 φλιτζάνι του καφέ ξύδι κόκκινο 
1/2ποτήρι ελαιόλαδο
 1/2ποτήρι νερό
1κγ κόκκους
 μαύρο πιπέρι
 3γαρύφαλλα
 2κόκκους
 μπαχάρι
 2φύλλα δάφνη.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το χταπόδι σε κομάτια.
Το βάζουμε σε μιά κατσαρόλα με όλα τ'άλλα υλικά.
Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μισάνοιχτο το καπάκι για 1 με 11/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει και να εξατμησθούν τα πολλά υγρά να μείνει μόνο το λάδι με λίγο κράσι.