Χταπόδι με κοφτο μακαρονακι

2016-02-22 21:17

Χταπόδι με κοφτο μακαρονακι:

απο την Ρουλα Παπαλιαγκα:
 

1 χταποδι μετριο

1/2 πακετο κοφτο μακαρονακι

1μεγαλο κρεμμυδι

2.κ.σ. πελτε

2 φυλλα δαφνης

1 κ.γ.αλατι

1/2.κ.γ.μπαχαρι

1/2κ.γ.ριγανι

1/4.κ.γ.πιπερι

2 ποτηρια νερο

4.κ.σ ξυδι

Πλενουμε και καθαριζουμε το χταποδι ,το κοβουμε χοντρα κομματια.Σε μια κατσαρολα ριχνουμε τα κομματια του χταποδιου νερο να το σκεπαζει και 2κ.σ ξυδι,το αφηνουμε να βρασει 10 λεπτα και πεταμε το νερο.Στην ιδια κατσαρολα ριχνουμε λαδι το κρεμμυδι χοντρο τριμμενο και το χταποδι σωταρουμε 2-3 λεπτα και ριχνουμε 2 κ.σ.ξυδι,αφηνουμε λιγο να εξατμιστει και ριχνουμε τον πελτε τα μπαχαρικα και το νερο,χαμηλονουμε το ματι και σιγοβραζουμε το χταποδι,προς το τελος προσθετουμε λιγο νερακι ακομα ωστε να ειναι σκεπασμενο το χταποδι και να εχει ζουμι για να ριξουμε το μακαρονι.Οταν εχει μαλακωσει το χταποδι μας ριχνουμε 1/2 πακετο κοφτο μακαρονακι και οταν αρχιζει ξανα ο βρασμος τα γυριζουμε σε ταψι και ψηνουμε μεχρι να σωθει το ζουμι τους.