Χοιρινή μπριζόλα με κρουστα μπαχαρικών

2016-02-10 23:08

Χοιρινή μπριζόλα με κρουστα μπαχαρικών:

απο τον Ανδρέα Ανδρέου:
 

ΥΛΙΚΑ

Για τις μπριζόλες

4 χοιρινές μπριζόλες

50 ml ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

1 πρέζα μπούκοβο

Μουστάρδα squeeze Μέλι Kalamata Papadimitriou

Κοτσάνια μαϊντανού

200 γρ. παξιμάδι

Πιπέρι

Για το μπρόκολο

1 συσκευασία Μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης

Αλάτι

90 γρ. καπνιστή πανσέτα

Ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

Φύλλα μαϊντανού

1 πρέζα μπούκοβο

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μπριζόλες

Ρίχνουμε στις μπριζόλες λάδι, πιπέρι και αλάτι και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι. Μόλις ροδίζουν, τις αφαιρούμε από τη φωτιά.

Στο multi βάζουμε το παξιμάδι, το σκόρδο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο λάδι, τα κοτσάνια του μαϊντανού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Απλώνουμε στις μπριζόλες τη μουστάρδα και μετά τις πανάρουμε με το αρωματικό μείγμα του παξιμαδιού. Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20'.

Για το μπρόκολο

Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι την καπνιστή πανσέτα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο, τα φύλλα του μαϊντανού, το μπούκοβο και το μπρόκολο. Αφήνουμε να σοταριστούν καλά και, στο τέλος, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.