Χαλβας Φαρσαλων

2016-02-01 21:20

Χαλβάς Φαρσάλων:

απο Αναστασία Σπήλιου:

Υλικα:

3/4 της κουπας( νες) αραβοσιτελαιο

2 κουπες νιζιστε 

3 κουπες ζάχαρη 

4 κουπες νερό, 

8 κσ ζάχαρη

οσα αμυγδαλα καβουρδισμενα θελουμε ( εγω βαζω 1/2 κουπα)

Εκτέλεση:

Σε μια λεκανιτσα ανακατευουμε τα πρωτα 4 υλικά ( λαδι - νιζιστε- ζάχαρη - νερό) και τα περναμε απο σουρωτηρι να μην εχουν σβωλους.Στην κατσαρολα βάζουμε τις 8 κσ ζαχαρη να γίνει καραμελα , μόλις γίνει ριχνουμε τα υλικα πού εχουμε σουρωσει και ανακατευουμε συνέχεια μέχρι να απορροφιθουν ολα τα υγρα. Το βαζουμε σε ταψακι ριχνουμε απο πανω ζαχαρη καστανη (5-6 κσ) και στο γκριλ για 5-10 λεπτά να κανει κρουστα.