Αρνισια συκωταρια τηγανιτη

2016-05-09 18:37

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Αρνισια συκωταρια τηγανιτη Θεοδωρα Ρουλα Παπαλιαγκα

Υλικα

1 συκωταρια αρνισια

1/2 ποτηριου λαδι

3 κ.σ. μουσταρδα

χυμος 2 λεμονιων

αλατι

πιπερι

ριγανη

1/4 ποτηριου ξυδι

Βαζουμε τη συκωταρια σε μια λεκανη με νερο και ξυδι και την αφηνουμε για μιση ωρα να ασπρισει.Μετα το μισαωρα την ξεπλαινουμε την καθαριζουμε και την κοβουμε μικρα κομματια.Οπως ειναι με τα νερα της + μισο ποτηρι ακομα τη βαζουμε σε βαθη τηγανι να παρει μια βραση και πεταμε το νερο χωρις να ξαναξεπλυνουμε,την ξαναβαζουμε στη φωτια και τηγανιζουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να πιει τα υγρα του,τοτε ριχνουμε το λαδι και συνεχιζουμε το τηγανισμα εως οτου παρει χρυσοκοκκινο χρωμα.Σε εκεινο το σημειο ριχνουμε αλατι πιπερι ριγανη ανακατευουμε ριχνουμε τη μουσταρδα το χυμο λεμονιου κλεινουμε τη φωτια και η τηγανια μας ειναι ετοιμη για σερβιρισμα.