Ανάποδη τάρτα με μπανάνα

2016-02-01 21:33

Ανάποδη τάρτα με μπανάνα:

το πιατο ειναι απο τον Ανδρέα Ανδρέου & η συνταγη του Ακη Πετρετζίκη:
 

ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα

5 μπανάνες

50 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

1 κουβερτούρα με 65% κακάο Nestle Dessert

3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Για το crumble

100 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο

300 γρ. αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μπανάνες

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες σε κάθετα κομμάτια και βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο μεριές. Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε βούτυρο και φροντίζουμε να πάει παντού. Καλύπτουμε τον πάτο μιας ταρτιέρας με τις καραμελωμένες μπανάνες και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.

Για το κραμπλ

Σε ένα μπολ βάζουμε βούτυρο, αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα, αλάτι, μπέικιν και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το μείγμα και καλύπτουμε με το κραμπλ τις μπανάνες. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25-30'.

Για τη σοκολάτα

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σερβίρουμε την τάρτα με την λιωμένη σοκολάτα.