Αφράτα Πεινιρλί

2017-02-22 20:52

  

Αφράτα Πεινιρλί

Υλικα

150ml γαλα φρέσκο

150ml ελαιόλαδο

2φακελακια μαγιά

330ml νερό χλιαρό

1 κ.γ ζάχαρη

1 κ.γ αλάτι

1κιλο αλεύρι μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω

Γέμιση

300 γρ κασερια τριμμενα

10φετες μπέικον

Σαλτσα ντομάτας

Διαλύονται τη μαγιά στο γάλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο αλάτι ζάχαρη το νερό και το αλεύρι σιγά σιγά.

Ζυμωνουμε μέχρι να γίνει ένα αφρατο ζυμαρακι....

το αφήνουμε να φουσκωσει για 3τεταρτα περίπου.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8μπαλακια των 150γρ για τα μεγάλα πεϊνιρλι και των 50γρ για τα μικρά.

Ανοίγουμε το ζυμαρακι σε σχήμα βαρκουλας και προσθέτουμε σαλτσα κασερι και μπέικον.

Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Και απο την καταψυξη ψηνουμε αμεσως.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδισουν.

Η δόση βγάζει 8 μεγαλα και 15μικρα πεϊνιρλι. Το κόστος είναι λιγότερο από 5€