Αφρατα γλυκοσοκολατενια ψωμακια

2016-02-26 22:22

Αφρατα γλυκοσοκολατενια ψωμακια 

απο την Ρουλα Παπαλιαγκα:
 

4 φλιτζανια(νες)αλευρι

1 φακελακι μαγια

5 κ.σ. ζαχαρη

1 φλιτζ.χλιαρο γαλα

1 κ.γ αλατι

1/2 φλιτζ. λαδι

1 φλιτζ. νερο

Σε ενα μπολ διαλυουμε τη μαγια με το γαλα και τη ζαχαρη.

Σε ενα μεγαλητερο μπολ ριχνουνε τα υπολοιπα υλικα και τη μαγια διαλυμενη και ζυμωνουμε το μιγμα μεχρι να γινει αφρατο και να μην κολλαει στα χερια.Αν χρειαστει προσθετουμε λιγο αλευρακι ακομα.

Αφηνουμε τη ζυμη μας να ξεκουραστει για 1 ωρα και πανω.Η ζυμη θα φουσκωσει στο διπλασιο,τοτε την ξεφουσκωνουμε κοβουμε σε μικρα μπαλακια,δινουμε το σχημα που θελουμε τα τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα τα αφηνουμε 20 λεπτακια τωρα να φουσκωσουν και πριν τα ψησουμε αλειφουμε την επιφανεια με κροκο αυγου αραιωμενο σε λιγο γαλα και ριχνουν αν θελουμε σταγονες σοκολατας.

Ψηνουμε στους 190 βαθμους για 18 περιπου λεπτα.

Μπορουμε να τα κανουμε και γεμιστα με σοκολατα ή μερεντα.

εγω εβαλα πανω σταγονες κουβερτουρας και μεσα σε καποια κομματια λευκης σοκολατας.