Αφράτα cookies σοκολάτας

2017-02-28 19:45

Christina Katrivesi

Αφράτα Κουκις σοκολάτας:

Υλικά

280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ.κακαο

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

1.5 κ.γ. κορν φλάουρ (τα κάνει πιο μαλακά)

1/2 κ.γ. αλάτι

170γρ λιωμένο βουτυρο

100γρ ζάχαρη κρυσταλική

135γρ καστανή μαλακιά ζάχαρη

1 αβγό μεγάλο

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή μια βανιλλίνη κάψουλα)

1 πακέτο σταγόνες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε στο αλεύρι τη μαγειρική σόδα, το αλάτι το κακάο και το κορν φλάουρ. Σε ένα άλλο μπόλ λιώνετε το βούτυρο στο μικροκυμάτων και ρίχνετε μέσα τις ζάχαρες, τα αβγά και τη βανίλια. Προσθέτετε το μπολ με το λιωμένο βούτυρο στο αλεύρι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνετε και τα κομμάτια σοκολάτας . Καλύπτετε τη ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1ώρα να κρυώσει καλά. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήστε τη να ζεσταθεί λιγάκι περ 10 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180oC πανω κατω. Στρωνουμε ενα ταψί μεγαλο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή πιο εύκολα με το εργαλείο σερβιρίσματος παγωτού φτιάξτε μπάλες.Μπορείτε να τις βάλετε στην κατάψυξη σε ένα τάπερ και να τις διατηρήσετε άψητες. Τοποθετήστε τις μπάλες με κενά μεταξύ τους (8 σε κάθε λαμαρίνα δηλαδή) και ψήστε για 11 περίπου λεπτά. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν σε σχάρα.